Nieuws

Werken in de housekeeping: je zorgt voor schone kamers en tevreden gasten.

Deel dit artikel
Housekeeping uitbesteden - In het Veld

Op vakantie in Nederland, we doen het steeds vaker. En wat is dan één van de belangrijkste dingen aan een hotelkamer? Juist, dat ‘ie schoon is! Werken in de housekeeping, Maurie vertelt erover. Zij is Hoofd housekeeping bij onze opdrachtgever U Parkhotel Enschede. Samen met haar collega’s draagt ze daar de zorg voor schone en opgeruimde hotelkamers.

Hoe ziet een werkdag van een medewerker housekeeping eruit?

Je ziet het in de reportage waarin Ivo Mededeler, razende reporter van Werkplein Twente een dagje meewerkt als medewerker housekeeping. Maurie laat Ivo de ins en outs zien van werken in de housekeeping.

Zonder medewerker housekeeping, geen schone hotelkamer.

“Een medewerker housekeeping zorgt voor de schoonmaak en opmaak van hotelkamers. Dit omvat onder andere de schoonmaak van de badkamer, het opmaken van het bed, het aanvullen van koffie, thee en waterflesjes, het bijvullen van zeepjes en handdoeken in de badkamer, en het afstoffen van de kamer. Voordat we de kamer verlaten, ronden we af met het grondig schoonmaken van de vloer.”

Zeven dagen per week.

“Het hotel is 7 dagen per week open, dus schoonmaak van de kamers is 7 dagen per week nodig. Als regeling hebben wij afgesproken: werk je in het weekend, dan ben je door de week 2 dagen vrij. Zo wisselen we werken in het weekend met elkaar af. Doordeweeks beginnen we ’s ochtends rond 9.30 uur met de schoonmaak, omdat de uitcheck van de kamers pas om 11.00 uur is. In het weekend beginnen we een uurtje tot half uurtje later. We werken dan ongeveer tot 14.00-14.30 uur.”

Best pittig, werken in de housekeeping.

“Werken in de housekeeping is fysiek best pittig werk. Je maakt bedden op, tilt en bukt. Bovendien werk je onder tijdsdruk. Door in teamverband te werken proberen we de last te verlichten. Bij de start van de werkdag verdelen we de taken en we letten goed op onze werkhouding.”

Inzicht in schoonmaak is handig.

“Voor werken in de housekeeping is een opleiding niet direct nodig. Persoonlijk heb ik wel een schoonmaakopleiding gevolgd. Zonder opleiding kun je echter wel aan de slag. Het is wel handig als je inzicht hebt in schoonmaken. De rest, daar leiden wij jou in op.”

Schone kamers, tevreden hotelgasten: ons doel bereikt!

“Het leukste aan werken in de housekeeping is dat het elke dag wisselt. Als het druk is en je hebt redelijk schone kamers dan is het heel fijn doorwerken. Je komt ook wel eens bijzondere vondsten tegen of juist hele vieze kamers. Ik zou iedereen aanraden in de schoonmaak of in de housekeeping te komen werken. Je werkt in teamverband, de werktijden zijn fijn en je zorgt samen voor een mooie kwaliteit, zodat de hotelgasten tevreden zijn. Daarmee is ons doel bereikt.”

“En nu hop weer aan het werk! Nog genoeg kamers te gaan…..”

De videoreportage is gemaakt door Werkplein Twente in samenwerking met in het Veld housekeeping en U Parkhotel Enschede.

Werken in de housekeeping?

Iets voor jou? Kom ons team versterken!

Schoonmaak

Specialistische Reiniging

Bedrijfscatering

Housekeeping

Over ons

In het Veld groep is een regionaal familiebedrijf met een hoge betrokkenheid. Wij zijn specialist in het leveren van facilitair maatwerk op het gebied van schoonmaak, bedrijfscatering en housekeeping.

Ons team

Er werken ruim 700 medewerkers bij in het Veld en we blijven groeien. Daar zijn we trots op! We stellen ons back-office team graag aan u voor. Zo weet u met wie u samenwerkt.

Op zoek naar werk?